Kolektiv Narobov je predan raziskovanju in ustvarjanju žive umetnosti, pa naj gre za ulične intervencije, gledališke dogodke, radijske posege ali interaktivne predstave. Pomembna stebra njihovega ustvarjanja sta improvizacija in kolektivno delo. Narobovci so močno prepoznavni tako doma kot v tujini: med drugim so prejeli prvo nagrado festivala Improvaganza (Edmonton, Kanada, 2006), kjer so gostovali s predstavo Klic, nagrado občinstva za predstavo De.Kons na festivalu Impronale (Halle, Nemčija, 2007), prvo nagrado festivala Impronale za predstavo Klic (Halle, Nemčija, 2010), v letu 2007 pa Ježkovo nagrado za projekt Velika sestra.

Sestavljajo ga Alenka Marinič, Maja Dekleva Lapajne, Gregor Moder, Tomaž Lapajne Dekleva in Sonja Vilč. Člani kolektiva so snovalci projektov in nastopajo v vlogah režiserjev, scenaristov in performerjev. K sodelovanju vabijo najrazličnejše domače in tuje umetnike s področja gledališča, plesa, giba, glasbe in vizualnih umetnosti. Kolektiv je 9 let deloval pod okriljem KUD France Prešeren, v letu 2013 pa se je pridružil Zavodu Federacija Ljubljana, veliki skupnosti umetnikov, ki se med seboj podpirajo organizacijsko, produkcijsko in umetniško.

Narobovci delujejo mednarodno. Poleg številnih gostovanj v tujini imajo za seboj že dve mednarodni turneji, evropsko (2005) ter severnoameriško (2006). Med letoma 2007 in 2016 so gostovali v Kanadi, Nemčiji, Belgiji, Švici, Avstriji, Franciji, Italiji, Makedoniji, Armeniji, Gruziji, na Nizozemskem in na Švedskem. V zadnjih letih zaradi svojega prepoznavnega stila in svežih metod dela dobivajo čedalje več ponudb za vodenje delavnic v tujini in tako tudi preko poučevanja širijo svoje unikatne poglede na gledališče. Vsako drugo jesen v Ljubljani organizirajo Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča. V trinajstih letih obstoja je Goli oder postal eden najpomembnejših tovrstnih festivalov v Evropi in Severni Ameriki, saj ni le pregledni festival, temveč tudi soustvarja dogajanje v slovenski in mednarodni umetniški sceni.