Velika Sestra


(JEŽKOVA NAGRADA 2007!)


Radiofonična parodija resničnostnega šova.
20 tekmovalcev, 1 koča pod Triglavom, 1 nagrada – 100.000 evrov!25 epizod prisluškovanj resničnim dogodkom, ki se v zadnji epizodi pod drobnogledom novinarske konference razkrinkajo kot spretno zrežirana fikcija. Raziskovanje slovenskih arhetipskih osebnosti in njihovih interakcij v alpski idili. Eksibicionizem, želja po spolnosti, slavi in denarju, moč medijske manipulacije in dolgočasnost bivanja - to so teme, ki so v obliki subliminalnih sporočil žvrgolele iz marsikaterega radijskega sprejemnika, na Prvem programu Radia Slovenija.


Oglejte si spletno stran Velike sestre, kjer lahko znova in znova poslušate vse posnetke, prebirate pomembne podatke in trivio, ter pogledate v zakulisje ustvarjanja tega res neverjetnega šova. So Narobovci zares s helikopterjem pripeljali kravo na vrh Triglava, ali je šlo le za radijsko manipulacijo? So bili zvoki poljubljanja in ljubljenja avtentični, ali le igra?


“Meni je tukaj prijetno.”
Legendarni in edini stavek, s katerim se izraža Tonček, zmagovalec Velike Sestre.Produkcija in začetna ideja: Prvi Program Radia Slovenija
Zamisel in izvedba: kolektiv Narobov
Avtorji scenarija in igralci: Alenka Marinič, Gregor Moder, Maja Dekleva Lapajne, Sonja Vilč, Tomaž Lapajne Dekleva
Voditeljica: Magda Tušar
Oblikovalec zvočne podobe: Goran Završnik
Tonski tehnik: Damjan Rostan
Koordinatorka projekta: Mirjam Bevc Peressutti
Odgovorna urednica 1. programa: Tatjana Pirc

Slika Velika Sestra