Tok-tok!


Sodobno klovnsko gledališče.


Predstava o ljubezenskem odnosu ter vseh njegovih etapah in razsežnostih. Predstava o dveh, ki se včasih premalo, spet drugič pa preveč močno zalepita drug na drugega. Predstava, ki je dovolj čudaška, da se boste lahko brez slabe vesti smejali, in toliko navadna, da se boste v njej prepoznali.


...Duhovit prikaz dveh, ki se v mladosti zaljubita, se sčasoma oddaljita in se nato spet najdeta, gledalcu ponuja vrsto možnosti za identifikacijo... - Ana Rozman (Radio Slovenija, april 2008)


...Tok-tok! je eden tistih inspirativnih presežkov na domačem gledališkem prizorišču, ki zelo očitno ne nastanejo iz vzroka, da bi kar koli opravičili, ampak iz avtentične potrebe po delanju teatra... O tem, da bi Tok-tok! zadovoljil pričakovanja publike slehernega festivala, ki polni svoj program z živim pretakanjem odrske kvalitete, je dvoma manj od trajanja črke d. - Primož Jesenko (Komika par excellence in onkraj norme, Dialogi, 3,4 / 2009)


...Tok-tok! nežno potrka na dušo in vas v smehu poboža. - Ana Ivančič (Ocena,Indirekt, april 2008)


Izkušena igralca, improvizatorja in klovna Alenka Marinič in Tomaž Lapajne Dekleva se pod tankočutno režijsko taktirko Maje Dekleva Lapajne poigravata z ljubeznijo v vseh njenih razsežnostih. Z elementi klovnstva in fizičnega gledališča ter z igro, odprto za improvizacijo in stik z občinstvom, obdelujeta pomembne in hkrati vsakdanje življenjske teme. Prefinjeno oblikovanje svetlobe Boruta Cajnka in simbolno močni kostumografija in scenografija Katarine Zalar dajejo predstavi očarljiv nostalgičen pečat. Gostujoči finski glasbenik Hannu Risku dogodek v živo začini z uporabo svojega glasu in najrazličnejših inštrumentov - od pianina in bobnov do melodike, plastičnega vedra in škatlice, ki muka.


Predstava Tok-tok! je poleg mnogih ponovitev v Sloveniji doživela tudi gostovanja v Kanadi, Avstriji, Armeniji in Gruziji ter povsod požela odlične odzive gledalcev in strokovne javnosti.


Režija: Maja Dekleva Lapajne
Idejna zasnova: Maja Dekleva Lapajne, Alenka Marinič, Tomaž Lapajne Dekleva
Igra: Alenka Marinič, Tomaž Lapajne Dekleva
Glasba v živo: Hannu Risku
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Oblikovanje luči: Borut Cajnko
Grafično oblikovanje: Žiga Testen
Fotografija: Ivian Kan Mujezinović
Produkcija: KUD France Prešeren in Cankarjev dom
Predstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.


Tok-tok! - Video 1
Tok-tok! - Video 2